8 ianuarie 2015

Un meteorit a trecut pe deasupra Romaniei in noaptea de 07.01.2015







In noaptea de marti spre miercuri 07.01.2015, un meteorit a explodat in aer deasupra Romaniei. Meteoritul a fost observat in localitatea Obrejita, judetul Vrancea, fenomenul fiind surprins de camerele de supraveghere la ora 03.05.50.
,,Cum azi noapte dormeam, azi dimineata am avut cateva mesaje care ma intrebau ce a fost cu lumina aceea puternica de pe cer de la ora trei dimineata. Drept urmare am gasit o camera video de afara, care a filmat lumina puternica. Asta s-a vazut azi noapte pe cerul Romaniei. Clar a fost vorba de un meteor care a explodat in aer. Aparent nu au existat si relatari asupra zgomotului, dar mai asteptam'', scrie autorul clipurilor pe blogul piticu.ro.





Adrian Sonka, coordonatorul Observatorului Astronomic ''Amiral Vasile Urseanu'' din Bucuresti a declarat pentru MEDIAFAX: ''Da, este un meteor. Am vazut filmul care a fost pus pe internet si, in afara de faptul ca se vede o lumina care circula foarte repede, ceea ce inseamna o stea cazatoare, pentru ca avioanele si elicopterele nu circula atat de rapid, se vede si reflexia lui in luneta masinii. Se vede clar forma unui meteor, insemnand o dara luminoasa pe cer, e foarte stralucitor, spunem ca avem de-a face cu un bolid.(...) Ideea este ca la aceste obiecte, cu cat este mai mare stralucirea, cu atat e mai mare obiectul care intra in atmosfera si produce dara luminoasa.''

           

           

           

           

           


Sursa: gandul * piticu.ro