3 iulie 2015

''Orasul Leului'' din China redescoperit, o adevarata Atlantida





Orasul Shi Cheng sub apa.
Lacul Qiandao sau Lacul celor o Mie de Insule, se afla in provincia Zhejiang, China. Lacul este presarat cu 1078 de insule mari si cateva mii mai mici de la un capat la altul.

Un arheolog examineaza arhitectura miraculos de bine conservata sub apa.
Dar ceea ce se afla sub lac probabil este mult mai interesant si pretios decat lacul in sine. Inainte sa fie inundata valea, la poalele muntelui Wu Shi (Muntele Cinci Lei) se aflau doua orase antice magnifice - Shi Cheng si He Cheng. She Cheng a fost construit cu mai mult de 1300 de ani in urma, in anul 621 d.Hr., in timpul dinastiei Tang (618-907 d.Hr.) si a fost candva centrul politic, economic si cultural. He Cheng este si mai vechi: a fost infiintat in anul 208 d.Hr. pe timpul dinastiei Han (25-200 d.Hr.) ca un centru de afaceri de-a lungul raului Xin'anjiang.
Ambele orase au fost scufundate in septembrie 1959 cand guvernul chinez a decis ca este nevoie de inca o hidrocentrala si un rezervor pentru a hrani populatia in continua crestere a orasului Hangzhou.

Sculpturile gravate splendid pe cladiri pot fi vazute dupa ce au fost descoperite sub apa de un grup de arheologi chinezi.
Cele doua orase au ramas in uitare aproape 50 de ani pana in 2011, cand oficialii locali s-au hotarat sa le deschida pentru turisti, in special pentru amatorii de scufundari.


O echipa de filmare a filmat 'ruinele' pierdute ale orasului, ramase intacte, inclusiv grinzile si scarile din lemn.